De Belangensmid

voor particulieren

Wat kan ik voor je doen?

Dienstverlening

Bemiddeling

De Belangensmid biedt als  onafhankelijke bemiddelaar ondersteuning aan de betrokken partijen om samen tot overeenstemming te komen en draagt gericht bij aan oplossingen.

Mediation

De Belangensmid helpt als mediator bij het oplossen van dreigende conflictsituaties. Partijen zoeken samen naar een werkbare oplossing met oog voor herstel of behoud van de relatie.

Begeleiding

De Belangensmid begeleidt personen op basis van mediation. De focus ligt hierbij op zelfreflectie en het doorbreken van de (eigen) gedragspatronen.

Bemiddeling

Gezien, gehoord en geholpen ​​

Bemiddeling wordt vaak ingezet voor het oplossen van conflicten tussen partijen bij zakelijke of privé conflicten, als partijen niet meer tot een gezamenlijke oplossing kunnen komen, maar toch geen advocaat of rechter willen inschakelen. Het doel is altijd om tot een oplossing te komen die voor alle betrokken partijen acceptabel is. Als bemiddelaar sta ik tussen partijen om ze tot elkaar te brengen. Daarbij ben ik ook onderdeel van het proces. Wat doet een bemiddelaar in de praktijk: 

 • Richt zich zowel op de inhoud als het proces
 • Denkt en handelt oplossingsgericht
 • Bestudeert dossiers en verzamelt informatie
 • Bouwt inhoudelijke kennis op
 • Heeft directe bemoeienis; brengt eigen opvattingen in en beïnvloedt
 • Draagt mogelijke oplossingen aan

Mediation

"Maken van afspraken waar jullie allebei achter staan"

De Belangensmid helpt als mediator bij het oplossen van (dreigende) conflicten op het werk of privé. Er samen uitkomen behoort altijd tot de mogelijkheid als partijen bereid zijn met elkaar het gesprek aan te gaan en samen willen zoeken naar een oplossing, een gezamenlijke uitkomst, die werkt voor beide partijen. Voordelen van mediation:

 • Één van de meest kansrijke manieren om conflicten te beslechten.
 • Een volwaardig, sneller én goedkoper alternatief dan de juridische weg.
 • Een focus op het herstel of behoud van de relatie.
 • Mediator richt zich op het proces
 • Een grotere kans op een duurzame oplossing en gezonde verstandhouding na een succesvolle mediation dan een rechtszaak.
Uw partner in belangenbehartiging & mediation

Een (dreigend) conflict, is altijd gebaseerd op emotie en daarmee persoonlijk en daardoor universeel van aard. Op basis van die gedachte én ervaring richt De Belangensmid zich als mediator op het doorbreken van gedragspatronen tussen beide partijen. Door de wrijving met anderen weg te nemen is er namelijk ruimte voor een blijvende oplossing die beide partijen recht doet.

Begeleiding

"Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet"

Een gezonde portie zelfreflectie kan voor ieder mens van onschatbare waarde zijn zowel privé als professioneel. Om stabieler te worden, om in beweging te komen maar ook om uiteindelijk meer voldoening in het leven te vinden. Iedereen heeft zo nu en dan iemand van buiten nodig die je met een frisse blik laat kijken, je wakker schudt en laat zien waar je invloed op hebt en vooral ook waar niet. Bewustwording en het doorbreken van gedragspatronen is daar een belangrijk onderdeel van.

Op basis van mediation biedt de Belangensmid begeleiding aan. Door het conflict uit jezelf te halen, doe je jezelf recht aan en ben je uiteindelijk weer instaat vrij en opgelucht door het leven te gaan. Benieuwd wat De Belangensmid voor jou specifiek kan betekenen?

Wat relaties zeggen?

Referenties

Analyseert

Roderick is slim, geïnteresseerd en empatisch. Terwijl hij met je praat analyseert hij je van top tot teen inclusief het probleem.

Geert

Snel tot de kern

Hij komt snel tot de kern m.b.t. gevoel en ontwikkeling. Maakt zaken bespreekbaar zonder lading en laat iemand in zijn waarde.

Christine

Eerlijk

Diepe en goede gesprekken, warm en eerlijk waarbij hij met open vragen je laat nadenken over je eigen handelen.

Tim

Neem Contact Op

Geïnteresseerd of een vraag? Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.  Menu

  Contact

  De Belangensmid
  Sleedoornstraat 120
  2565 WS Den Haag 

  Info@debelangensmid.nl
  KVK 81486588
  BTW NL003568707B59